Cortenstaal

Cortenstaal is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Je ziet het vooral terug in plantenbakken, reclamezuilen en nog veel meer toepassingen. De vakmannen van MVL Metaal Techniek zijn gespecialiseerd in het realiseren van deze cortenstalen producten. Van een plantenbak tot reclamezuil, alle wensen zijn mogelijk! Ben je benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan snel verder of neem contact op.

Realiseert vakwerk op maat
Klantgericht
Afspraak = afspraak

Cortenstalen plantenbakken

Een cortenstalen plantenbak nodig? Ook dit kunt u bij MVL bestellen. Het cortenstaal heeft naast een natuurlijke kleur, een warme uitstraling. Daarnaast is het voordeel van cortenstaal dat het weerbestending is en niet doorroest en dit zo jaren mee kan wat zo een duurzame oplossing vormt. Cortenstaal heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig en is bestand tegen vlekken en krassen. Kortom; cortenstalen plantenbakken bieden een stijlvolle en duurzame optie aan voor het presenteren van planten, bloemen en bomen.

Plantenbak met logo

Wil jij een stijlvolle representatie van het bedrijf? Een cortenstalen plantenbak met het logo van je bedrijf leent zich hier prima voor uit. Het zorgt naast je logopresentatie voor een warme en stijlvolle uitstraling van je bedrijf, wat je kan combineren met groen.

Maatwerk

Maatwerk oplossingen laten realiseren? MVL Metaal techniek gaat graag voor je aan de slag! Vraag direct online een offerte aan.

Offerte aanvragen

Reclamezuilen

Naast cortenstalen plantenbakken realiseren wij ook reclamezuilen van cortenstaal. Dit vormt eveneens als de plantenbakken een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing en zorgt voor een warme en stijlvolle uitstraling. De reclamezuilen kunnen naar wens op kleur worden gecoat.

Multifunctionele reclamezuil

Naast een standaard reclamezuil van cortenstaal kunnen wij een reclamezuil in een gewenste kleur coaten. Zo bieden wij de mogelijkheid om de kleuren van een huisstijl van je bedrijf te laten tonen in de reclamezuil van je bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om er een brievenbus in te plaatsen, zodat het een multifunctionele zuil vormt. Daarnaast i het mogelijk om er verlichting in te plaatsen wat de zichtbaarheid in de late uren vergroot en vervolgens een strak resultaat vormt.

Constructiewerk

Overige diensten

Contact

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend inventarisatie gesprek

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Of bel naar:
0488 - 740 022
Of mail naar:
info@mvlmetaaltechniek.nl

Toepassingen van cortenstaal

Cortenstaal is een bijzonder materiaal dat steeds populairder wordt. Het heeft een unieke uitstraling en biedt tal van voordelen en kan veel toegepast worden.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal, ook wel bekend als weervast staal of COR-TEN staal, is een legering van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Het bijzondere aan cortenstaal is dat het door de invloed van het weer een beschermende roestlaag vormt. Deze roestlaag beschermt het onderliggende materiaal tegen verdere corrosie en zorgt tegelijkertijd voor de bruinoranje kleur.

Voordelen van cortenstaal

Cortenstaal heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen:

  • Duurzaamheid: Cortenstaal gaat lang mee en vergt weinig onderhoud. De roestlaag dient als een natuurlijke beschermlaag tegen roest en corrosie.
  • Weerbestendigheid: Door de unieke eigenschappen van cortenstaal kan het goed tegen alle weersomstandigheden, inclusief vorst, regen en zonlicht.
  • Stijlvolle uitstraling: De warme kleur en ruwe textuur van cortenstaal geeft een unieke uitstraling aan gebouwen, tuinen, kunstwerken en andere toepassingen.
  • Milieuvriendelijk: Cortenstaal is volledig recyclebaar en heeft een lage CO2-uitstoot tijdens de productie. Het past dus goed in een duurzaam concept.

Toepassingen van cortenstaal

Cortenstaal wordt op verschillende manieren toegepast vanwege zijn stijlvolle uitstraling en duurzaamheid. Zo kan cortenstaal toegepast worden in een tuinontwerp, zoals bij plantenbakken en borders. Cortenstaal vormt een prachtige combinatie met groene planten en creëert een natuurlijke sfeer. Ook voor reclamezuilen is cortenstaal een mooie optie. Kortom; cortenstaal kan werkelijk op elke optie toegepast worden en biedt veel voordelen.

Benieuwd wat MVL Metaal Techniek kan betekenen?

Bent u geïnteresseerd geraakt in het materiaal cortenstaal en wilt u dit toepassen op een product naar wens? Of wilt u er graag meer informatie over? Neem dan contact op met onze werkvoorbereider door te bellen naar 0488-740 022 of te mailen naar info@mvlmetaaltechniek.nl.